Doi taximetristi oradeni implicati in traficul de imigranti. I-au dus pana langa granita
Stiri Bihor

Doi taximetristi oradeni implicati in traficul de imigranti. I-au dus pana langa granita

chilipirul-zilei.ro/
Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetăţeni români, 7 cetăţeni din Irak şi Iran şi un cetăţean din Siria, solicitanti de azil in Romania, care intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 21.09.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, județul Bihor, pe timpul executării unor misiuni specifice, au oprit pe comunicaţia Borş-Santău, în jurul orei 11.00, la aproximativ 500 m faţă de linia de frontieră, două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetățeni români, în care se aflau 7 cetățeni de origine afroasiatică. 

Cei doi cetățeni români, împreună cu cetățenii străini, au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

Ulterior, efectuându-se o cercetare a zonei unde au fost opriti cei în cauză, a mai fost descoperită o persoană ce facea parte din grup, care a fost condusă deasemenea la sediul sectorului în vederea efectuării cercetărilor.

decathlon.ro

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Siria, 5 bărbați şi 2 femei având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani și 1 minor în vârstă de 12 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că, din localitatea Borş, intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

Şoferii autoturismelor au declarat că au fost rugati de către migranţi să efectueze o cursă, în regim taxi, din localitatea Oradea până în localitatea Borş.

În cauză, poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.