Iubitorii de munte si escalada sunt asteptati la OSOI CLIMBING FEST, de la Pestera Osoi
Stiri Oradea

Iubitorii de munte si escalada sunt asteptati la OSOI CLIMBING FEST, de la Pestera Osoi

OSOI CLIMBING FEST. Crux Escaladă Oradea, Agenția de Management al Destinației Bihor, Clubul de Speologie Cristal Oradea și  Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor vă invită la escaladă. În ultimul week-end din septembrie iubitorii activităților în aer liber sunt așteptați la Peștera Osoi din comuna Vârciorog.

Evenimentul OSOI CLIMBING FEST este un festival de escaladă, o ocazie de întâlnire a tuturor celor ce iubesc muntele și stânca. Acest eveniment nu se adresează doar “elitei”, adică sportivilor cu performanțe ridicate, ci este un eveniment la care pot lua parte, cu mic cu mare, novici în ale escaladei dar și cățărători cu vechime, existând de trasee adecvate pentru toată lumea.

Zona este deja pregătită. Au fost echipate 30 de trasee dintre care 18 sunt mai ușoare, restul fiind echipate în grotă și sunt dedicate cățărătorilor de top. Organizatorii s-au gândit și la copii care îndrăgesc escalada. Pentru ei au fost amenajate trasee cu un grad de dificultate redus.

Pe lângă escaladă, pe parcursul celor 3 zile ale festivalului OSOI CLIMBING FEST vor fi organizate și alte activități. Amintim dintre acestea, atelierele de escaladă pentru copii și începători, proiecția de film de escaladă, serile la foc cu ceaun și chitară, vizitarea Peșterii Osoi, existând și o tombolă cu premii atractive.

Foto: Andrei Poșmoșanu

Agenția de Management al Destinației Bihor s-a implicat în organizarea acestui eveniment, luând în considerare faptul că turismul de aventură în destinația Pădurea Craiului are un potențial mare de dezvoltare, zona rămânând atractivă în viitor pentru mulți practicanți de escaladă. Astfel considerăm foarte importantă dezvoltarea de evenimente în cât mai multe destinații turistice din Bihor, multe dintre ele fiind aproape necunoscute…

Amenajarea zonei a fost realizată de către Asociația Crux Escaladă Oradea, împreună cu voluntari ai Clubului de Speologie Cristal Oradea, cu sprijinul Alpin Expe Mountain Shop, al Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor și al SC Vita Line Sport SRL. Pentru organizarea zonei a fost implicată comunitatea locală, Composesoratul ”Măgura” Vârciorog asigurând curățarea și îngrădirea zonei, pentru ca evenimentul și activitatea de escaladă în general să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Clubul de Speologie Cristal Oradea va organiza ture de vizitare a Peșterii Osoi, pe parcursul celor 3 zile ale festivalului, echipamentul complet fiind oferit de Aventura Trekking.

Primăria Vârciorog sprijină evenimentul, oferind participanților gustări cu produse locale pe parcursul evenimentului, iar Composesoratul Măgura Vârciorog va delecta participații cu mâncare la ceaun făcut după rețete din regiune.

Va exista o zonă de relaxare, amenajată cu sprijinul MinorSwing (hamace), Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Four Seasons Resort – Vârtop, care au oferit ”puf-beanbags” – uri astfel încât timpul petrecut în natură să fie cât mai plăcut.

Evenimentul este sprijinit de asemene de către Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, organizație care lucrează pentru certificarea zonei Pădurea Craiului ca destinație de ecoturism. Această certificare este de o garanție pentru calitatea experiențelor pe care zona le oferă vizitatorilor săi, dar și o șansă în plus pentru locuitorii de aici. Astfel, acest festival este parte  a proiectului “Pădurea Craiului-un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun in care sa trăiești”, fiind cofinanțat de către Fundația Romano-Americană şi Fundația pentru Parteneriat.

Dacă doriți să participați la OSOI Climbing Fest 2017, vă adresăm rugămintea de a completa formularul de înscriere la eveniment, pe care îl găsiți pe pagina Climb in Bihor (www.facebook.com/climbinbihor) sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Până acum au confirmat participarea peste 90 de cățărători din mai multe orașe ale țării. Pentru primii 100 de participanți care se înscriu pentru escaladă în cadrul festivalului sunt garantate kituri de festival. Rezervați perioada 28 septembrie – 1 octombrie pentru OSOI CLIMBING FEST! Vă așteptăm cu voie bună, chef de cățărat și multe surprize!

loading...