Târg cu Sârg, un brand pentru promovarea producătorilor locali din Bihor
Evenimente

Târg cu Sârg, un brand pentru promovarea producătorilor locali din Bihor

Târg cu Sârg – mai bun, mai aproape, de la ai tăi este un eveniment aflat la a patra ediție, ce are ca scop promovarea producătorilor locali prin organizarea de târguri periodice sub sloganul Târg cu Sârg.

La această ediție a Târg cu Sârg, vor fi prezenți peste 20 de producători locali de mezeluri, branzeturi, pâine, zacuscă, gemuri și siropuri, legume și fructe, vin și pălincă.

Inițiatorul proiectului, Clubul Rotary Insignis Oradea, își propune prin organizarea acestui eveniment să promoveze producătorii locali din Bihor prin facilitarea interacțiunii dintre aceștia și consumatori. Inițierea proiectui a avut la bază conștinentizarea faptului că fără producători locali nu se poate vorbi de o dezvoltare sustenabilă a unei comunități, oricare ar fi ea; producătorii locali nu reușesc să se promoveze suficient, aspect care le afectează vânzările și dezvoltarea; consumatorii din Oradea și zona metropolitană nu au acces la produse locale de bună calitate; nu se poate discuta de identitate locală fără produse reprezentative pe baza căroră să se construiască identitatea.

Fiecare ediție caută să aducă un plus valoare producătorilor, iar dacă la ediția a treia a fost susținut un workshop dedicat exclusiv producătorilor pe tema marketingului agroalimentar, la ediția a patra va avea loc o masă rotundă cu tema: Oportunități de colaborare între producătorii locali și sectorul HORECA din Bihor.

Evenimentul va avea loc, miercuri, 17 mai 2023, Cetatea Oradea, Corp L ( Spațiul Milessime), între orele 16:00 – 20:00. Intrarea la eveniment este gratuită.

Astfel pentru orădenii, și nu numai, care caută produse locale, care vor să cunoască producători locali ce se străduiesc să ofere produse de bună calitate, care vor să înțeleagă importanța producătorilor locali pentru dezvoltarea zonei dar și a economiei naționale, îi așteptăm la eveniment.

Program Târg cu Sârg

  • 18:00 – 19:00 degustare de produse locale de la Carmangeria Casa Țăranului din Vașcău și a vinurilor cramei 48_78 din Săcuieni. Rezervarea locului se face online https://forms.gle/pRr5Zz5Lmh5hbxvH8 iar taxa de participare la degustare este 80 lei.
  • 19:00 – 21:00 târg cu vânzarea produselor producătorilor participanți. Participare la târg este gratuită!

Ne găsiți și pe Google News