Tanarul de 25 de ani din Oradea care a accidentat grav un minor de 12 ani pe o trecere de pietoni pe Calea Aradului a fost retinut. Acesta era si beat si drogat si a fugit de la locul accidentului
Stiri Oradea

Tanarul de 25 de ani din Oradea care a accidentat grav un minor de 12 ani pe o trecere de pietoni pe Calea Aradului a fost retinut. Acesta era si beat si drogat si a fugit de la locul accidentului

Joi, 22 iunie a.c., la ora 17.48, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii Biroului Rutier Oradea au fost solicitați să intervină pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, unde s-a produs un accident rutier.

În urma investigațiilor efectuate la fața locului de polițiștii rutieri orădeni, s-a constatat că, un tânăr de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Aradului, la intersecția cu strada Traian Blajovici, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi acordat prioritate de trecere și ar fi acroșat, astfel, un minor de 12 ani, din Oradea, care se afla, în calitate de pieton, în traversarea străzii pe trecerea destinată pietonilor, marcată şi semnalizată corespunzător, în timp ce se deplasa pe lângă o trotinetă electrică.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind depistat la scurt timp de polițiștii orădeni, pe o stradă din apropierea locului producerii accidentului.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 25 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul de 25 de ani ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În urma accidentului rutier, minorul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma adminsitrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de tânărul de 25 de ani.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News