Tanarul de 25 de ani, care a ucis minorul de 12 ani pe trecerea de pietoni de pe Calea Aradului, a fost trimis in judecata. Ce arata rechizitoriul
Stiri Oradea

Tanarul de 25 de ani, care a ucis minorul de 12 ani pe trecerea de pietoni de pe Calea Aradului, a fost trimis in judecata. Ce arata rechizitoriul

Potrivit unei informari primite de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea, tanarul de 25 de ani din Oradea, care a accidentat un minor de 12 ani, in luna iunie, pe strada Calea Aradului din Oradea, a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, conducerea unui autoturism in stare de ebrietate si parasirea locului accidentului.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, in data de 07.09.2023, au dispus trimiterea in judecata a inculpatului B.A.C. sub aspectul savarasirii infractiunilor de ucidere din culpa, prevazute de art.192 al 2 C.p, conducerea unui vehicula sub influenta alcoolului sau a altor substante, prevazute de art. 336 al. 1 Cod penal, si parasirea locului accidentului, fapta prevazuta si pedepsita de art. 338 al. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art 38 al. 1 Cp, privind concursul de infractiuni„, se arata in comunicatul Parchetului Oradea.

Tanarul de 25 de ani era beat crita

Evenimentul nefericit s-a produs in data de 22 iunie 2023, in jurul orei 17:45, cand pe trecerea de pietoni de pe Calea Aradului, aflata la intersectia cu strada Traian Blajovici, tanarul de 25 de ani, ce conducea un autoturism Dacia, aflat si in stare avansata de ebrietate si avand o imbibatie alcoolica de 2,03 mg/l alcool pur in sange, a lovit cu masina un minor de 12 ani ce traversa regulamentar, pe langa o trotineta. Dupa accident tanarul de 25 de ani a fugit de la locul accidentului.

În urma accidentului rutier, minorul de ani, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Cu toate eforturile medicilor, dar si a multor oradeni care au donat sange, dupa aproape o luna, minorul de 12 ani a decedat la spital.

Inculpatul a fost retinut la acea data, apoi arestat succesiv pentru 30 de zile, iar incepand de ieri a fost trimis in judecata, procurarii cerand mentinerea starii de arest preventiv pe perioada procesului.

Nu era drogat

Dupa accident a fost testat preliminar cu testul antidrog, iar rezultatul indica atunci un posibil consum de substante cu efect psihoactiv, dupa cum ne-au informat IPJ Bihor.

Insa potrivit informarii primite de la Parchetul Oradea, acestia arata ca rapoartele de expertiza toxicologica efectuate au stabilit ca mostrele de urina si sange nu au prezentat urme de substante cu efect psihoactiv.

„De asemenea, conform rapoartelor de expertiza toxicologica efectuate, s-a stabilit ca mostrele biologice prelevate de la inculpat, privind urina si sangele, nu au prezentat substante cu efecte psihoactive, motiv pentru care s-a dispus clasarea cauzei penale sub aspectul savarsirii de infractiuni de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prevazut de art. 336, ainiat 2 Cod penal„, se mai arata in comunicatul Parchetului Oradea.

Va face puscarie?

La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, iar aceasta prevede ca nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • – a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

Cum testul de sange a scos la iveala ca tanarul avea o imbibatie alcoolica de 2,03 mg/l alcool pur in sange, deci mult peste 0,80 g/l, exista premiza ca acesta sa faca inchisoare cu executare.

Din pacate numarul tinerilor prinsi bauti la volan s-a inmultit foarte mult in ultima vreme, iar numarul accidentelor cauzate de acestia, aflati in diferite stari de ebrietate, a fost escaladat in ultimii ani.

Ne găsiți și pe Google News