Tanar de 25 de ani surprins de radar conducand, intr-o localitate din judetul Bihor, cu 129 km/h
Stiri Bihor

Tanar de 25 de ani surprins de radar conducand, intr-o localitate din judetul Bihor, cu 129 km/h

Joi, 5 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acțiunea rutieră de joi, a polițiștilor bihoreni a vizat, în special D.N.19, sector de drum pe care s-a acționat simultan cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în cadrul acțiunii comune cu polițiștii sătmăreni, în care au fost implicați 59 de polițiști bihoreni, au fost aplicate 329 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 152.600 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere, din care 22 pentru depășirea limitelor legale de viteză și șase pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare pentru lipsa ITP.

Cele mai multe sancțiuni aplicate în cadrul acțiunii de pe D.N. 19, respectiv 295, au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 22 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, iar alte șase sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, pe D.N.19/E, în localitatea bihoreană Poclușa de Barcău, a fost depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 129 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.