Studentii oradeni au organizat evenimentul de lansare al ONG-urilor
Educatie

Studentii oradeni au organizat evenimentul de lansare al ONG-urilor

La data de 12 octombrie 2016, studenții Senatori din Universitatea din Oradea au organizat evenimentul de lansare al ONG-urilor. USO – Uniunea Studenților din Oradea, a fost reprezentată de studentul Andrei Crăciun, ASIO – Asociația Studenților Ingineri din Oradea  a fost reprezentată de către George Cosma, în timp ce ASEO – Asociația Studenților Economiști din Oradea a fost reprezentată de către Ionuț Boldan. Lansarea a avut loc la USelect Students Club.

Aceștia au prezentat în fața a 70 de studenți proiectele pe care doresc să le implementeze în universitate. Studenţii au avut onoarea să-i aibă prezenți la eveniment pe prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău – Rectorul Universității din Oradea, conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă – Prorectorul responsabil de servicii studențești și vizibilitate, prof.univ.dr. Sorin Curilă – Președintele Senatului Universității din Oradea, decani și profesori universitari.

Scopul acestor proiecte este de a închega studenții într-un grup solidar cu noțiunea de voluntariat. Aceștia au prezentat o parte din viitoarele proiecte pe care doresc să le implementeze: Casa de Cultură a studenților, un card cu reduceri pentru diverse locaţii, care poate fi obținut gratuit, schimburi de experiență cu alte centre universitare, proiectul „Împreună înfrumusețăm campusul” și oferirea unor internship-uri în companiile locale.

Organizatorii plănuiesc să identifice studenți din toate facultățile care nu dețin un ONG pe domeniul lor de activitate și să-i susțină în vederea fondării unui ONG nou.

Ne găsiți și pe Google News