ASCO a organizat instruirea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav
Diverse

ASCO a organizat instruirea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav

Administrația Socială Comunitară Oradea, conform prevederilor legale, organizează o dată la doi ani, gratuit, instruirea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, tematica acesteia fiind stabilită prin Ordinul nr. 319/2007 emis de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse – Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap.  

În prezent, în cadrul instituției sunt angajați în baza contractelor individuale de muncă, un număr de 240 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap  grav. Aceștia sunt înștiințați printr-o invitație scrisă cu privire la data și locul organizării instruirii care urmează să fie organizată și li se aduce la cunoștință obligativitatea participării acestora, clauză prevăzută și în  contractele individuale de muncă.

Unele dintre principalele obiective ale acestor întâlniri sunt dezvoltarea competenței de a realiza corect îngrijirile primare, consolidarea competenței asistentului personal privind asistarea persoanei cu handicap grav în alimentație și hrănire, dezvoltarea competenţei asistentului personal de a antrena şi asista persoana cu handicap grav într-o varietate de activităţi necesare dezvoltării personalităţii acesteia, recuperării, integrării în comunitate, petrecerii timpului liber în acord cu particularităţile şi preferinţele ei.

interlink.ro

Temele abordate la aceste instruiri sunt: adaptarea mediului la nevoile bolnavului, asistarea activităţii şi participării persoanei cu handicap grav în familie şi comunitate, asigurarea alimentaţiei şi hrănirii adecvate persoanei cu handicap, supravegherea stării de sănătate a bolnavului, asistarea integrării şcolare şi a educaţiei permanente a acestuia.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0