Studenții de la Relații Internaționale în vizită de lucru la Consulatul General Român de la Gyula, Ungaria
Comunicate de presa

Studenții de la Relații Internaționale în vizită de lucru la Consulatul General Român de la Gyula, Ungaria

Vineri, 16 decembrie 2016, studenții din anul III de la Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, din cadrul Universității din Oradea s-au bucurat de cea mai frumoasă modaditate de a pune în practică cele învățate la cursurile de Politică externă și diplomație.

Invitați ai Consulului General de la Gyula, Florin Vasiloni, viitorii specialiști în Relații Internaționale și Studii de Securitate, însoțiți de dna conf.univ.dr. Alina Stoica și de dnul prof.univ.dr. Ioan Horga, au avut prilejul să cunoască pentru o zi activitatea diplomatică, consulară  a României la Gyula. În calitate de ”gazde” studenții au primit colinda elevilor de la Liceul Nicolae Bălcescu din localitate, alături de care s-au bucurat de spiritul Crăciunului și de tradițiile românești.

Au colindat la rândul lor la Consulat, la Liceul mai sus menționat și la Episcopia Ortodoxă. Primirea excelentă, sentimentul de sărbătoare al românilor printre români și lecția de diplomație învățată i-a determinat pe studenți să promită revenirea la Gyula și cu prilejul altor evenimente ce vor fi organizate pe viitor, în colaborare cu Consulatul Român General și de ce nu cu comunitatea românilor de aici.

loading...