Studenti de la Universitatea din Bucuresti în practică profesională la Oradea, pentru a studia bunele practici in domeniul portofoliului de proiecte ale municipiului
Stiri Oradea

Studenti de la Universitatea din Bucuresti în practică profesională la Oradea, pentru a studia bunele practici in domeniul portofoliului de proiecte ale municipiului

Primăria Oradea a fost vizitată azi, 25 aprilie, de un grup de studenți și doi profesori coordonatori de la Facultatea de Geografie din Universitatea din București, care se află în practică profesională în municipiu.

Tinerii au fost primiți de către Alina Silaghi, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, Alexandru Chira, director general Visit Oradea și de Marius Moș, directorul executiv DMPFI.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții administrației locale au prezentat proiectele majore ale orașului, proiectele incubatorului de afaceri și strategia de atragere a investițiilor la nivel local și regional prin rețeaua de parcuri industriale existente și planificate, diferitele inițiative comunitare promovate de societatea civilă, precum și activitățile derulate pentru dezvoltarea turismului în Oradea și regiune.

În timp ce Alina Silaghi a prezentat facilitățile oferite celor care investesc în parcurile industriale, arătând că parteneriatul între mediul privat și autoritățile locale este unul real, cu beneficii pentru ambele părți implicate, Marius Moș a atras atenția asupra importanța accesării fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului.

DMPFI are un portofoliu de proiecte, atât cele implementate cât și cele în pregătire, de peste 1,1 miliarde de euro. Este o sumă enormă pentru municipiul Oradea, dar este o sumă care se vede în proiectele implementate, care schimbă fața orașului nostru și care crește modalitatea de dezvoltare a municipiului Oradea”, a explicat directorul DMPFI.

Modul de abordare a marketingului turistic, precum și aspectele legate de imaginea orașului, atragerea turiștilor și evenimentele majore derulate de administrația locală au fost prezentate de către Alexandru Chira.

Întrevederea a continuat cu discuții libere, după care oaspeții au participat la un tur ghidat în municipiu.

Ne găsiți și pe Google News