O biserica din Stei in pericol de a lua foc. Pompierii au stins incendiul la timp si au salvat biserica
Stiri Bihor

O biserica din Stei in pericol de a lua foc. Pompierii au stins incendiul la timp si au salvat biserica

Apelul care sesiza izbucnirea unui incendiu pe strada Tineretului din Ștei, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în cursul nopții de luni spre marți, la ora 02.38, moment în care, pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată au fost mobilizați operativ, pompierii militari din cadrul Stației Ștei, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității.

Ajunși la fața locului în aproximativ două minute de la primirea apelului, pompierii au constatat că ardeau violent două magazii, iar acoperișul în flăcări al uneia dintre acestea era lipit de o biserică, existând astfel un risc ridicat de propagare a incendiului la lăcașul de cult.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice extinderea flăcărilor și să salveze biserica lipită de una dintre construcțiile incendiate și circa cinci metri steri lemne de foc, depozitate în apropierea focarelor.

În urma producerii evenimentului, au ars acoperișul uneia dintre magazii, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, circa 15 metri pătrați din acoperișul celeilalte construcții și diferite bunuri depozitate în cele două magazii (aproximativ trei metri cubi material lemnos, elemente de mobilier și unelte).

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Ne găsiți și pe Google News