Standurile cu flori şi mărţişoare îi așteaptă pe cumpărători in Piata Unirii
Stiri Oradea

Standurile cu flori şi mărţişoare îi așteaptă pe cumpărători in Piata Unirii

noriel.ro

Având în vedere apropierea Sărbătorii Mărțișorului, Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar a pus la dispoziția celor interesați un număr de 32 de standuri de lemn, în vederea comercializării produselor specifice sărbătorii, respectiv mărțișoare și flori de primăvară.

În acest sens, la începutul lunii februarie, Direcția Patrimoniu Imobiliar a  organizat o licitație publică deschisă cu strigare pentru ocuparea standurilor în intervalul 25 februarie – 2 martie 2019.

În urma licitației, din cele 50 de standuri, 45 au fost ocupate de comercianți. Aceștia provin fie din Oradea, fie din alte localități ale județului Bihor, dar și din alte județe.

Din cele 32 de standuri cu mărțișoare și flori, 12 se găsesc pe strada Republicii – pietonal, iar 10 în Piața Unirii. Tot pentru vânzarea de mărțișoare au fost atribuite un număr de 9 de amplasamente cu 51 de locuri de 2 mp, de exemplu și în următoarele locații: B-dul Decebal colț cu str. Primăriei, Calea Aradului/Aviatorilor – Grădinița 44, str. Războieni (stația de autobuz Bunexim), str. Transilvaniei – intersecție cu str. Moldovei, zona Ioşia, str. Nufărului – str. C. Coposu – intersecție cu str. Olimpiadei, Piața București – zona stației de tramvai, parcul  1 Decembrie.

decathlon.ro

În popor se spune că mărţişoarele sunt purtătoare de noroc şi fericire. Acestea sunt formate dintr-un șnur împletit roşu și alb, răsucirea firului roșu cu cel alb semnificând contopirea dintre iarna si primăvară, primăvara fiind considerat un anotimp „de trecere”.

În ceea ce privește ziua de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, comercianții vor avea posibilitatea să vândă flori, felicitări și aranjamente florale în 12 amplasamente din municipiu, dintre care 5 locuri vor fi în Piața Unirii, 13 pe strada Republicii – pietonal și 39 de locuri în celelalte amplasamente din oraș.