47 de blocuri din Oradea vor fi reabilitate termic cu fonduri europene.
Stiri Oradea

47 de blocuri din Oradea vor fi reabilitate termic cu fonduri europene.

noriel.ro

În cadrul conferinței de presă de saptamana aceasta, primarul Florin Birta a anunțat că administrația locală continuă și în acest an reabilitarea termică a blocurilor.

După cum se știe, Primăria Oradea a câştigat un proiect european prin care se finanțează reabilitarea termică a 47 de blocuri din Oradea, în prezent, 11 dintre acestea fiind în curs de execuție. Pentru celelalte au fost organizate licitaţii în mai multe rânduri, însă nu s-a prezentat nici un ofertant. După o nouă încercare, pentru 32 din cele 36 de blocuri care au fost scoase la licitație s-au depus oferte, acestea fiind deja în evaluare, pentru cele 4 blocuri rămase ofertele putând fi depuse până în data de 22 martie.

Estimăm că dacă vom avea oferte și pentru ele, vom încheia contracte pentru reabilitarea termică a tuturor celor 47 de blocuri și undeva până la finalul anului viitor toate aceste blocuri care au fost cuprinse în actualul program de finanțare vor fi finalizate. Lucrăm deja la următorul program și următoarea perioadă de finanțare, în cadrul căruia dorim să reabilităm termic alte 250 blocuri din Oradea”, a declarat primarul Florin Birta.

Obiectivele specifice ale acestor investiții se referă la eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale colective, reducerea consumului anual de energie primară față de consumul inițial, după implementarea măsurilor de eficientizare energetică a clădirilor de locuințe colective. Acest obiectiv va aduce beneficii din punct de vedere al reducerii pierderilor de căldură și a îmbunătățirii confortului interior și a eficienței energetice.

decathlon.ro

Totodată, se dorește și scăderea estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) după implementarea măsurilor de eficientizare energetică.