Stadiul anchetei în cazul accidentului aviatic din Apuseni.
National

Stadiul anchetei în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

evomag.ro

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, ieri, 18.10.2016, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că în această toamnă se va finaliza raportul noii expertize în cazul accidentului aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie 2014, și se va putea da o soluție în acest caz.

Este într-adevăr o cauză care a ridicat câteva probleme, în general probleme tehnice. În acest moment este o nouă expertiză care este în curs de efectuare. Din păcate, în materie de accidente aviatice, rapoartele de expertiză vin după o perioadă de timp. Este în curs o nouă expertiză care este efectuată și sperăm că într-un timp rezonabil, de fapt am indicii că în această toamnă vom avea raportul de expertiză și vom putea da o soluție corectă„, a răspuns procurorul general, întrebat fiind de stadiul anchetei ce durează de peste doi ani.

În avionul, prabusit pe 20 ianuarie 2014, se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

decathlon.ro

Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion, o tânără, ofițer-student , și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.