Spre sfarsitul lunii noiembrie ar putea incepe vaccinarea la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani
Sanatate

Spre sfarsitul lunii noiembrie ar putea incepe vaccinarea la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani

Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze, la finalul lunii noiembrie, vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința săptămânală de la Guvern pe această temă.

„Încep prin a aduce câteva detalii despre vaccinarea grupei de vârstă 5-11 ani. Am spus săptămâna trecută să se așteaptă autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentului la jumătatea lunii decembrie, însă ultimul calendar devansează acest termen și ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie, la sfârșitul lui noiembrie să avem această autorizare. Mai exact, foarte probabil că undeva pe data de 25 noiembrie vom avea opinia Agenției Europene a Medicamentului.

Pentru vaccinul de la compania Moderna, care de asemenea a depus documentația pentru evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă ca autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrieȚ, a mai spus Gheorghita in conferiunta de azi.

Puteti urmarii, mai jos, mai multe informatii despre vaccinarea la copii

interlink.ro

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0