Spectaculos! Primaria construieste un pasaj subteran, de 125 de m, in dreptul culoarului de aterizare a avioanelor (VIDEO)
Stiri Oradea

Spectaculos! Primaria construieste un pasaj subteran, de 125 de m, in dreptul culoarului de aterizare a avioanelor (VIDEO)

noriel.ro
Primarul Ilie Bolojan a prezentat ieri, 23 iulie 2019, în cadrul unei conferință de presă, stadiul lucrărilor de investiții care se derulează în prezent în zona Calea Aradului.

Una dintre acestea este drumul de legătură dintre Calea Aradului și str. Ogorului, lucrare aproape finalizată din punct de vedere a documentației, studiul de fezabilitate fiind terminat. Drumul va trece pe sub coridorul de aterizare a avioanelor, scurtând foarte mult distanța în zona respectivă și creând un acces suplimentar la Piața 100.

Drumul va avea o lungime totală de 860 metri, cu un pasaj subteran de 125 de metri în dreptul culoarului de aterizare a avioanelor. În baza discuției cu Consiliul Județean Bihor, acordul de dare în administrare a acestui teren va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local la finalul acestei luni, urmând ca Primăria Oradea să obțină toate avizele necesare până atunci. Durata de execuție a acestei lucrări este estimată la 1 an și 4 luni, din care execuția va fi un an. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1,8 milioane euro plus TVA, a explicat Ilie Bolojan.

Noi ne propunem ca până la finalul lunii august să aprobăm indicatorii aferenți, vom organiza în acest an procedura de licitație pentru selectarea proiectantului și constructorului la pachet și ne pregătim ca de anul viitor să începem aceste lucrări, urmând ca ele să se finalizeze în 2021, la începutul anului. Această lucrare, alături de celelalte lucrări care se fac în această zonă, va descongestiona atât circulația pe centură cât și la ieșirea din oraș pe Calea Aradului”, a menționat primarul.

decathlon.ro