Spectacol Folcloric de 8 Martie sustinut de Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului“
Evenimente

Spectacol Folcloric de 8 Martie sustinut de Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului“

Afis 8 MARTIE Sandru - mediuAnsamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului“ și Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea vă invită la un spectacol folcloric, cu ocazia zilei de 8 Martie, în care muzica autentică românească și dansurile populare vor înnobila venirea primăverii și omagierea iubirii! Cântec, joc și voie bună în suflet de iubire!

A devenit o tradiție ca, an de an, „Nuntașii Bihorului” să ofere publicului iubitor de folclor, tradiții și dansuri populare autentice, un spectacol de anvergură, în preajma zilei de 8 martie. Astfel că, și anul acesta, în preambulul acestei zile festive, 7 martie 2019, de la ora 19:00, scena Casei de Cultură a Sindicatelor va răsuna cu cântece populare românești, din zone etnofolclorice diferite ale țării, dansuri populare autentice variate, care ne vor purta prin bogăția tezaurului coregrafic al neamului românesc, toate îmbrăcate în culorile și cu măiestria neasemuită a portului popular neaoș românesc.

Invitații de seamă ai spectacolului sunt doi tineri foarte talentați și dăruiți, Cătălina Rotaru din Bucovina și Vlăduț Sărmaș din Năsăud, ambii câștigători ai îndrăgitei emisiuni-concurs „Vedeta populară” a Televiziunii Române. Se vor alătura soliștii Ansamblului „Nuntașii Bihorului”: Maria Haiduc, Iuliana Chelu, Antonela Ferche-Buțiu, Florica Ruja, Ciprian Mocan, Mihai Jula, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru, Roxana Berinde, Alexandra Durgheu, Maria Cobzaș, precum și Grupul Vocal Folcloric „Nuntașii Bihorului – Juniori”. Spectacolul va fi animat de corpul de dansatori ai ansamblului, instruiți de Dinu Avram, instructorul și președintele ansamblului. Conducerea muzicală va fi asigurată de Radu Tîrb, sunetul și luminile de TopSound, iar prezentarea spectacolului de Teodora Șandru.

Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” al Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea a luat ființă în anul 1964 și are o activitate bogată în slujba promovării folclorului autentic, a valorilor perene ale tezaurului coregrafic și muzical românesc, atât bihorean, cât și de pe alte meleaguri ale spațiului etnografic românesc, reușind mereu să ofere spectacole și momente artistice frumoase și înălțătoare. Are, în componența sa, dansatori, soliști vocali și instrumentiști, precum și un repertoriu bogat de spectacole, momente artistice și dansuri populare.

De-a lungul timpului, „Nuntașii” au dus folclorul coregrafic și muzical românesc peste hotare, la numeroase festivaluri de profil, fiind mereu apreciați la justa valoare. Dezideratele „Nuntașilor” sunt strâns legate de continuarea și îmbogățirea tradiției acestui ansamblu, prin spectacole și momente artistice folclorice de ținută.

Foto: Doina Vereș