Sofer surprins circuland pe Calea Aradului din Oradea cu 152 km/h
Stiri Oradea

Sofer surprins circuland pe Calea Aradului din Oradea cu 152 km/h

Luni, 25 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, la început de săptămână, au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 33.635 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate nouă tamponări.

75 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 20 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 16 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, la 26 februarie a.c., la ora 00.02, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier, au depistat în trafic, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, în zona aeroportului, un bărbat de 30 de ani, din comuna Nojorid, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 152 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News