Sounds of Oradea Festival, prima editie a unui nou festival international de muzică pe scena culturală orădeană
Evenimente

Sounds of Oradea Festival, prima editie a unui nou festival international de muzică pe scena culturală orădeană

Sounds of Oradea Festival, un nou concept în agenda culturală orădeană. Evenimentul, a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă ținută azi de către reprezentanții Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune – Alina Toie și Alexandru Chira, alături de directorul artistic al festivalului, dirijorul de origine catalană David Gimenez Carreras.

Prima ediție a Sounds of Oradea Festival va avea loc în 13, 14 și 15 august 2022, în epicentrul vieții culturale din oraș, Piața Unirii

„Dorim să oferim publicului, în cele trei seri de eveniment, o experiență unică prin fiecare spectacol. De aceea vor performa pe scena din principala piață din oraș un violonist celebru la nivel mondial, în cadrul unui concept inedit și în premieră în România, Phillipe Quint în spectacolul multimedia Zâmbetul lui Charlie Chaplin; muzică, dans și costume în cadrul spectacolului de flamenco Renaștere, și gala Opera meets Broadway”, David Gimenez Carreras, director artistic Festival Sounds of Oradea.

Ce mai poate fi nou în muzică clasică? Interpretul, spațiul, cutumele culturale. Fiecare spațiu răspunde diferit, dă o altă trăire și formă muzicii. E o experiență unică – muzica e eternă, dar trăiește diferit de fiecare data, în funcție de public.

interlink.ro

Ce mai poate fi nou în rândul festivalurilor de muzică? Într-un sezon post pandemic extrem de aglomerat, care în continuare acoperă o gamă largă de stiluri de la muzică electronică, la muzică retro, jazz sau muzica alternativă, Oradea se adresează publicului cu un concept rafinat însă nu învechit, apelând la artiști de renume mondial, printr-o abordare proaspată, de la operă la Broadway, de la (re)descoperirea, într-un mod complet inedit, a unuia dintre cei mai mari comedianți ai planetei – Charlie Chaplin, la dans și muzică spaniolă specifică dansului flamenco.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este un eveniment conceput și organizat de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune. Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul și dirijorul celebrului tenor Jose Carreras. Maestrul David Giménez Carreras a dirijat orchestre pe cele mai importante scene ale lumii: Teatro alla Scala, Vienna Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, Zurich Opera, Berlin Deutsche Oper, Théâtre du Champs Elysées, Washington Opera, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Real din Madrid și Opera House din Sydney.

Fiindcă este vorba de un eveniment cultural care dorește să crească de la o ediție la alta, devenind în timp un eveniment semnatură al orașului Oradea, prima ediție este de-a dreptul internațională, cu o serie de premiere naționale, după cum o dovedește programul de festival.

Pentru trei zile, noul SO Festival vă va încânta cu următoarele spectacole, în spațiul iconic din Piața Uniri:

  • 13 August 2022, Piața Unirii, Oradea – Zâmbetul lui Charlie Chaplin (Charlie Chaplin Smile)

Pentru prima dată în România, un spectacol multi-media în recital și orchestră, condus de violonistul Phillipe Quint, unul dintre cei mai versatili și imaginativi violonisți contemporani.

Proiecții de film, arii de operă compuse de însuși Charlie Chaplin, alături de un invitat special, Keira Chaplin, nepoata celebrului comediant, venită special la Oradea pentru a împărtăși publicului, de pe scena din Piața Unirii, detalii mai puțin cunoscute din istoria bunicul său.

  • 14 august 2022, Piața Unirii, Oradea – Renaștere, un spectacol de muzică și flamenco susținut de Olga Llorente

O a două premieră în România, în cadrul SO Festival, este prezența Olgăi Llorente și a școlii sale de dans flamenco. Un spectacol în cel mai pur stil Iberic, menit să transpună publicul prin coregrafie, muzică și costume, în lumea flamencoului autentic al secolului XX.

  • 15 august 2022, Piața Unirii, Oradea – Opera meets Broadway, concert de gală cu tenorul Charles Castronovo, soprana Diana Țugui, Filarmonica de Stat Oradea, dirijor maestrul David Gimenez Carreras.

Unul dintre cei mai apreciați tenori ai lumii, Charles Castronovo, alături de celebrata soprană Diana Țugui, vor performa pentru prima dată împreună pe scena din cadrul SO Festival Oradea. Spectacolul de gală va cuprinde celebre arii de operă dar și muzicaluri, toate însoțite de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Giménez Carreras.

Biletele vor fi puse în vânzare pe platforma iabilet.ro și vor fi disponibile începând cu data de 1 iulie 2022.

Ne găsești și pe Google News