Program Sounds of Oradea Festival 2022. Au fost puse in vanzare biletele
Evenimente

Program Sounds of Oradea Festival 2022. Au fost puse in vanzare biletele

Program Sounds of Oradea Festival 2022. Prima ediție a Sounds of Oradea Festival va avea loc în zilele de 13, 14 și 15 august 2022, în epicentrul vieții culturale din oraș, Piața Unirii.

Program Sounds of Oradea Festival 2022. Într-un sezon post pandemic extrem de aglomerat, care acoperă în continuare o gamă largă de stiluri, de la muzică electronică, la muzică retro, jazz sau rock alternativ, Oradea se adresează publicului cu un concept rafinat însă nu învechit, apelând la artiști de renume mondial, printr-o abordare proaspată, de la operă la Broadway, de la (re)descoperirea, într-un mod complet inedit, a unuia dintre cei mai mari comedianți ai planetei – Charlie Chaplin, la dansul și muzica spaniolă specifică flamenco.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este un eveniment conceput și organizat de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune. Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul și dirijorul celebrului tenor Jose Carreras.

Biletele pentru spectacolele primei ediții SO Festival au fost puse în vânzare online pe platforma iabilet – https://www.iabilet.ro/bilete-sounds-of-oradea-festival-13-15-august-2022-77092/.

Organizatorii au pus la dispoziția doritorilor două categorii de prețuri extrem de atractive, 80 de lei, respectiv 50 de lei, pentru fiecare din cele trei spectacole. Există și posibilitatea achiziționării unui abonament de festival pentru toate cele trei zile, pentru ambele categorii de preț, în valoare de 200 lei, respectiv 120 lei.

Pentru trei zile, noul Sounds of Oradea Festival vă va încânta cu următoarele spectacole, în spațiul iconic din Piața Unirii:

Program Sounds of Oradea Festival 2022

 • 13 August 2022, Piața Unirii, Oradea, ora 21.00
  • Philippe Quint în Zâmbetul lui Charlie Chaplin  
   • Pentru prima dată în România, un spectacol multi-media în recital și orchestră, condus de violonistul Philippe Quint, unul dintre cei mai versatili și imaginativi violonisți contemporani.
   • Proiecții de film, arii de operă compuse de însuși Charlie Chaplin, alături de un invitat special, Keira Chaplin, nepoata celebrului comediant, venită special la Oradea pentru a împărtăși publicului, de pe scena din Piața Unirii, detalii mai puțin cunoscute din istoria bunicul său.
   • Dirijor Vladimir Lungu, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.
 • 14 august 2022, Piața Unirii, Oradea, ora 21.00
  • Renaștere, un spectacol de muzică și flamenco susținut de Olga Llorente
   • O a două premieră în România, în cadrul SO Festival, este prezența Olgăi Llorente și a școlii sale de dans flamenco. Un spectacol în cel mai pur stil Iberic, menit să transpună publicul, prin coregrafie, muzică și costume, în lumea flamencoului autentic al secolului XX.
 • 15 august 2022, Piața Unirii, Oradea, ora 21.00
  • Opera meets Broadway, concert de gală cu tenorul Charles Castronovo, soprana Diana Țugui, dirijor maestrul David Giménez Carreras, Filarmonica de Stat Oradea.
   • Unul dintre cei mai apreciați tenori ai lumii, Charles Castronovo, alături de celebrata soprană Diana Țugui, vor performa pentru prima dată împreună pe scena din cadrul SO Festival. Spectacolul de gală va cuprinde celebre arii de operă dar și muzicaluri, toate însoțite de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Giménez Carreras.
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News