Sofer surprins cu 111 km/h, langa Sacadat, intr-o zona cu limita de 50 km/h
Stiri Bihor

Sofer surprins cu 111 km/h, langa Sacadat, intr-o zona cu limita de 50 km/h

Joi, 14 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 71.575 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere. De asemenea, au fost constatate patru infracțiuni și șase tamponări.

131 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 14 iunie a.c., la ora 21.30, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Săcădat, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din localitatea Ciugud, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

loading...