Alina Mungiu-Pippidi la Oradea – “În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte țări de corupție?”
Cultura

Alina Mungiu-Pippidi la Oradea – “În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte țări de corupție?”

noriel.ro
Primăria Oradea va găzdui marți, 19 iunie, ora 17:00, în sala mare a instituției, conferința cu tema ,,În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte țări de corupție?”, susținută de Alina Mungiu-Pippidi.

Intrarea este liberă, la eveniment fiind așteptați toți cei interesați de problemele actuale ale societății românești și de găsirea unor soluții, care să schimbe cursul lucrurilor.

Alina Mungiu-Pippidi (n. 12 martie 1964, Iași) este un politolog român, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea. A scris mai mulți ani la rând capitolul dedicat României din raportul anual Nations in Transit al Freedom House. A predat la Universitatea din București și la SNSPA, iar din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin. În 2012 a fost cooptată în prestigiosul think tank European Council on Foreign Relations.

Alina Mungiu-Pippidi este de asemenea activist civic: a participat în 1990 la protestele din Piața Universității, a inițiat și a condus Coaliția pentru un Parlament Curat, care a dus în 2004 la eliminarea pe criterii de integritate morală a 98 de persoane de pe poziții eligibile pe listele de candidați la algerile parlamentare. În 2007 a organizat împreună cu Radu Filipescu o manifestație de susținere a Monicăi Macovei, care fusese demisă de la Ministerul de Justiție după ce contribuise la intrarea României în Uniunea Europeană prin ridicarea ultimelor stegulețe roșii pe domeniul justiției.

decathlon.ro

Scrie în limbile română, franceză și engleză, iar cărțile și articolele sale au fost traduse în mai multe limbi. A predat și a conferențiat pe teme legate de tranziția lumii postcomuniste în mai multe universități, printre care Harvard, Stanford, Princeton și Oxford. De asemenea publică un editorial săptămânal în ziarul România liberă.