Sofer inconstient surprins de radar, pe Calea Clujului din Oradea, in timp ce circula cu 130 km/h
Stiri Oradea

Sofer inconstient surprins de radar, pe Calea Clujului din Oradea, in timp ce circula cu 130 km/h

chilipirul-zilei.ro/
În perioada 29 noiembrie – 2 decembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 98.900 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate 17 infracțiuni și 24 de tamponări.

129 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 27 de pietoni care au traversat neregulamentar, 16 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

decathlon.ro

Astfel, vineri, 30 noiembrie a.c., la ora 00.25, pe Calea Clujului din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din localitatea Diosig, județul Bihor, în timp ce  conducea un autoturism cu viteza de 130 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.