Situatie alarmanta in judetul Bihor, ne pregatim de scenariul rosu! In ultimele 24 de ore au fost semnalate 152 de cazuri la 590 de teste si alte 5 decese
Sanatate

Situatie alarmanta in judetul Bihor, ne pregatim de scenariul rosu! In ultimele 24 de ore au fost semnalate 152 de cazuri la 590 de teste si alte 5 decese

In ultimele 24 de ore situatia Covid-19 in judetul Bihor se prezinta astfel:  in ultimele 24 de ore au fost efectuate 590 de teste si au fost semnalate 152 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar la ATI sunt in prezent 48 de persoane, cazuri active 1162. De la inceputul pandemiei, in judetul Bihor au fost semnalate 22.380 de cazuri si s-au vindecat 20.249 persoane.

In ceea ce priveste vaccinarile in Bihor, DSP ne informeaza ca, au fost vaccinate 1524 persoane cu prima doza si 18.877 persoane cu ambele doze si s-au semnalat  37 de reactii adverse comune si generale. Pana la aceasta data, in judetul Bihor au fost primite 61.796 doze si administrate 55.851 de doze.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 09 martie 2021, ora 08:00 – 10 martie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

interlink.ro

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1696 de persoane carantinate și 733 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 107 societăți comerciale și 66 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, din care 57 cu avertisment scris și 56 cu amenzi în valoare de 19.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 304 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 61 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 2 au fost implicați în transportul vaccinului împotriva Covid-19, iar 24 au acționat în patrule mixte aplicând 12 sancțiuni contravenționale din care 6 cu avertisment scris și 6 cu amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) a efectuat 2 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au asigurat acțiunea de transport materiale și echipamente de protecție necesare vaccinării împotriva Covid-19 precum și acțiunea de transport vaccinuri. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 16 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: „Ținând cont de apariția în spațiul european a unor tulpini de coronavirus cu grad ridicat de contagiune, precum și de traficul intens înregistrat la frontiera Bihorului, de zeci de mii de persoane, ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei. În același timp, campania de vaccinare rămâne o prioritate pentru noi, fiindcă face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toți bihorenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența. În felul acesta vom contribui, fiecare dintre noi, la efortul comun pe care îl facem în aceste zile cu toții, împreună”

Ne găsești și pe Google News