Sistarea curselor de linie Blue Air din Oradea aproape o certitudine. Surse: Charterele sunt mai profitabile
Stiri Oradea

Sistarea curselor de linie Blue Air din Oradea aproape o certitudine. Surse: Charterele sunt mai profitabile

Iata ca plecarea Blue Air din Oradea este aproape o certitudine, avand in vedere ca nici pana la aceasta data Compania Blue Air nu a publicat calendarul de vara in sistemele de rezervare proprii. De altfel nici in sistemul de rezervari Amadeus, dedicat agentiilor de turism, nu mai sunt inregistrate zboruri incepand cu 1 aprilie.

Sursele noastre spun ca Blue Air va renunta definitv la cursele de linie, dupa 1 aprilie, Oradea-Bucuresti si se va axa pe chartere turistice, mult mai profitabile, de altfel.

Intre timp, Blue Air a anuntat azi, ca renunta la o parte din cursele Oradea – Bucuresti, respectiv cele de luni si miercuri, invocand motive comerciale. Sa ne aducem aminte de aceleasi motive comerciale invocate si de RyanAir, atunci cand s-a retras de pe Aeroportul Oradea.

In acest moment va putem confirma faptul ca Blue Air anunta, pentru perioada 27/02/2019 – 30/03/2019, anularea curselor 0B3177/0B3178 din zilele de luni și miercuri, din motive comerciale. Raman in programul nostru de operare cursele 0B3077/0B3078 din zilele de luni și joi si cursa 0B3177/3178 din ziua de duminica“, ne confirmat Ana Zadarescu,  de la departamentul PR din Blue Air

Nu putem aprecia daca e vorba de incompetenta conducerii Aeroportului sau a celor de la CJ Bihor, ce raspund de aeroportul oradean, insa putem sa va spunem ca, atunci cand o companie invoca “motive comerciale” acestia considera ca destinatia nu este profitabila, fie pt ca nu exista pasageri (ceea ce nu este cazul aici si nu a fost cazul nici la RyanAir), fie negocierile cu aeroportul in cauza nu exista sau nu sunt profitabile.

Asadar odiseea zborurilor profitabile de pe Aeroportul Oradea se incheie curand, in acceptiunea noastra, iar aeroportul va ajunge un imas, pascut de capre, gaste si un rai al cainilor vagabonzi. Iar cei ce ar trebui sa se ocupe, pe salarii si indemnizatii grase, de aceste zboruri nu o fac si prefera sa ne trimita, indirect, la Debrecen.

loading...