Sindicalistii din Sanitas au anunta greva generala la nivel national
Sanatate

Sindicalistii din Sanitas au anunta greva generala la nivel national

noriel.ro
Sindicaliștii din domeniul sănătății au decis să declanșeze grevă generală la nivel național, dupa ce Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a chemat duminică după-amiază pe sindicaliști pentru a discuta despre cerințele acestora.

Decizia luată de Sindicatul Federației Sanitas prin care se solicită creșterea salariului de bază pentru tot personalul medical și eliminarea plafonării la 30% a sporurilor este întemeiată și justificată de faptul că, prin adoptarea Legii cadru nr.153/2017 și a Ordonanței de Urgență nr.91/2017, s-a ajuns la discriminarea unor categorii profesionale din sănătate și asistență socială. După ce în repetate rânduri reprezentanții Federației Sanitas au purtat discuții cu doamna ministru a sănătății Sorina Pintea, aceștia au ajuns la concluzia că vor declanșa grevă generală în sănătate, ceea ce era de așteptat.

Conform procedurilor, protestul va începe cu patru zile de pichetări, care vor avea loc pe 22, 24, 27 și 29 martie la sediile ministerelor Sănătății, Muncii, Finanțelor, dar și la sediul PSD, la care vor participa 20.000 de angajati din sanatate

decathlon.ro