Simona Halep victorioasa la Shenzhen, castigand finala, in fata Katerinei Siniakova (Cehia) cu 6-1, 2-6, 6-0
Sport

Simona Halep victorioasa la Shenzhen, castigand finala, in fata Katerinei Siniakova (Cehia) cu 6-1, 2-6, 6-0

Simona Halep, numarul unu mondial, a castigat turneul WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, sambata, dupa ce a invins-o in finala pe detinatoarea trofeului, Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-1, 2-6, 6-0, meci disputat  intr-o sala prost amenajata, dupa ce  meciul a suferit mai multe amanari din cauza ploii persistente.

Halep si-a confirmat statutul de lider mondial si principala favorita, impunandu-se dupa o ora si 13 minute, la capatul a trei seturi, dintre care doua dominate categoric, intr-un meci netelevizat si fara spectatori.

Depasind adversitatile create de amanari succesive din cauza ploii (meciul a inceput cu o intarziere de aproape cinci ore fata de ora initiala, n. red.) si de mutarea finalei in sala, Halep a inceput cu dreptul, a castigat primul ghem, iar in al doilea a avut doua mingi de break, dar Siniakova a egalat, 1-1. Romanca a fost de neoprit si a facut punct dupa punct, incheind primul set cu 6-1.

In actul secund, Simonei nu i-a mai intrat serviciul la fel ca in primul set, Siniakova a profitat de acest lucru si a controlat ostilitatile, iar de la 3-2 in favoarea sa nu a mai putut fi oprita, adjudecandu-si setul cu 6-2.

interlink.ro

Halep a inceput perfect setul decisiv, cu break, iar in ghemul al doilea a depasit cu bine un moment de cumpana (15-30), pentru ca apoi sa domine clar disputa, contul de Twitter al turneului consemnand ca ”numarul unu mondial joaca precum numarul unu mondial”. Simona a incheiat setul cu 6-0, dupa doar 21 de minute.

Halep a comis 3 duble greseli in acest meci, in timp ce Siniakova (21 ani, 48 WTA), care in semifinale trecuse de rusoaica Maria sarapova, a avut 2 asi si 5 duble greseli.

Romanca si-a luat revansa in fata cehoaicei, care anul trecut la Shenzhen castiga meciul direct cu scorul de 6-3, 4-6, 7-5, in optimi.

Cele doua se vor mai infrunta o data sambata, in finala de dublu, care va opune perechile Irina Begu/Simona Halep si Barbora Krejcikova/Katerina Sinakova.

Pentru titlul de la simplu obtinut la Shenzhen, al doilea pentru ea dupa cel din 2015, Halep va fi recompensata cu 163.260 dolari si 280 puncte WTA, iar Siniakova s-a ales cu 81.251 dolari si 180 de puncte. Halep se mentine lider mondial inca o saptamana si va fi principala favorita la Australian Open.

Simona Halep a jucat a 28-a finala din cariera, pana acum avand 16 titluri cucerite. Simona a obtinut sase titluri in 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia, doua in 2014, la Doha si Bucuresti, trei in 2015, Shenzhen, Dubai si Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucuresti si Montreal, in 2017 castigat la Madrid, iar acum s-a impus la Shenzhen.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0