Amenzi, de la 1 ianuarie 2018, pentru romanii care nu notifica fiscul, inainte de a pleca din tara
Economic

Amenzi, de la 1 ianuarie 2018, pentru romanii care nu notifica fiscul, inainte de a pleca din tara

Romanii care vor sa plece din țara pentru 183 de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, sa fie amendați de Fisc, daca nu ii notifica in prealabil pe acestia.

Notificarea Fiscului trebuie facuta prin completarea și depunerea unui chestionar de rezidența fiscala. Obligația de notificare a intenției de a pleca din Romania pentru mai bine de jumatate de an nu este noua in legislația autohtona, insa recent a fost reglementata, prin ordonanța a Guvernului, o amenda pentru cei ce o omit. Concret, amenda pentru nedepunerea in timp util a chestionarului respectiv va fi, din prima zi a anului viitor, intre 50 și 100 de lei.

Obligatia de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleaca din Romania pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive. La fel, trebuie sa depuna chestionarul si persoanele fizice care sosesc in Romania si au o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.

Ghidul ANAF poate fi consultat AICI.

Sursa: digi24.ro

loading...