Si pietonii sunt amendati. 82 de pietoni sanctionati, in doar 24 de ore, in judetul Bihor
Stiri Oradea

Si pietonii sunt amendati. 82 de pietoni sanctionati, in doar 24 de ore, in judetul Bihor

Joi, 8 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat prevenirea și combaterea victimizării pietonilor prin accidente rutiere cauzate de traversarea neregulamentară sau de neacordarea priorității de trecere pietonilor, de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 40.200 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate trei infracțiuni și 10 tamponări.

82 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, cinci participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, cinci sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 25 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.