Seminar tematic cu medicii scolari. “Abordarea aspectelor de sanatate sexuala in munca cu elevii”
Diverse

Seminar tematic cu medicii scolari. “Abordarea aspectelor de sanatate sexuala in munca cu elevii”

La sediul Administrației Sociale Comunitare Oradea a avut loc un seminar organizat de către Asociaţia Abolishion, Fundaţia People to People şi instituţia noastră, seminar adresat cadrelor medicale din cadrul Compartimentului Cabinete Medicale Școlare.

Seminarul a fost susţinut de către dr.Katherine Welch, medic pediatru american, preşedinte al organizaţiei Relentless, dna.Andrea Pontoş, asistent social în cadrul Fundaţiei People to People şi dna. Ioana Humelnicu reprezentanta Asociaţiei Abolishion.

La eveniment au participat cadrele medicale şcolare din cadrul ASCO, 60 de medici şcolari şi asistente medicale din toate unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Oradea.

Această întâlnire reprezintă un pas în demersul Administrației Sociale Comunitare Oradea de a informa, educa și conștientiza atât elevii, cât și societatea civilă cu privire la abordarea în mod eficient a aspectelor legate de un subiect considerat încă tabu, sănătatea sexuală în rândul adolescenţilor.

În cadrul seminarului au fost prezentate modalităţile de identificare a anumitor comportamente vulnerabile, neadecvate sau diferite situaţii traumatice, precum prostituţia, exploatarea prin practicarea prostituţiei, traficul de persoane şi aspecte legate de medicina preventivă și beneficiile realizării activităților de educaţie sexuală în şcoli. 

S-a accentuat importanţa cunoaşterii, de la o vârstă timpurie, a problematicii traumelor legate de o viaţă sexuală neadecvată sau de traficul de persoane.

Organizaţia Relentless a fost fondată în anul 2011, instruind profesioniştii din domeniul medical pentru a fi mai eficienţi în a oferi asistenţă medicală şi luptă împotriva sclaviei moderne.