Selina anunta ca lucrarile la parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean din Oradea au ajuns la 35%
Stiri Oradea

Selina anunta ca lucrarile la parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean din Oradea au ajuns la 35%

Noua parcare supraetajată din municipiul Oradea, aflată în imediata proximitate a Spitalului Județean de Urgență Bihor, care va deservi atât unitatea spitalicească, cât și noul ambulatoriu, aflat și acesta în construcție, a început să prindă contur.

Până acum, proiectul a presupus relocarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială, precum și a bazinului de rezervă PSI și forarea unui număr de 158 de piloți de incintă, cu diametre variabile între 800 și 1.000 mm.

De asemenea, s-a executat săpătura generală, ocazie cu care s-au excavat 27.000 metri cubi de pământ, după care s-a realizat radierul general la cele două corpuri A și B, având în componență o rețea de grinzi întoarse în care, ulterior, s-au efectuat umpluturi din balast ca suport al plăcii pe sol.

Mai apoi au fost executate elementele verticale: stâlpi, diafragme, case de scară și lifturi între demisol și parter, având în componență rezervele de hidranți, după care s-a turnat placa peste demisol. În această perioadă se execută elementele verticale între parter și etajul 1, după care urmează turnarea primei plăci a etajului 1.

În prezent, lucrările la parcare sunt realizate în proporție de 35%.

Este un proiect ambițios care necesită o bună planificare, coordonare și execuție și care presupune provocări pe care colegii noștri le gestionează cu profesionalism. Suntem în grafic cu lucrările, iar atunci când situația o impune, lucrăm inclusiv pe timp de noapte. Nu este prima parcare supraetajată pe care o realizăm în municipiul Oradea, avem experiență în acest sens, și ne bucurăm că putem să contribuim la îmbunătățirea situației legate de locurile de parcare insuficiente în zonă, precum și să aducem plusvaloare comunității’’, precizează ing. Tiberiu Bereckzi, managerul de proiect din cadrul grupului de firme Selina.

Parcare supraetajată cu 516 de locuri

Parcarea supraetajată va avea 516 de locuri și va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu str. Salvării, ea urmând să fie conectată printr-o pasarelă de clădirea noului ambulatoriu.

Regimul de înălțime al construcției este de 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Investiția este finanțată din bugetul local al municipiului Oradea.

Ne găsiți și pe Google News