Se reduc timpii de asteptare la Pasapoarte. Prefectura estimeaza o crestere de 116 operatiuni pe saptamana
Stiri Bihor

Se reduc timpii de asteptare la Pasapoarte. Prefectura estimeaza o crestere de 116 operatiuni pe saptamana

Instituția Prefectului județului Bihor acționează permanent pentru îmbunătățirea serviciilor publice furnizate cetățenilor.

În această perioadă, la Serviciul Pașapoarte există un aflux mare de solicitanți. Pentru satisfacerea acestor cerințe s-a extins perioada disponibilă pentru programare on-line de la 2 săptămâni în prezent la 4 săptămâni. În plus, începând cu luni, 24 Iulie 2017, se reduce timpul alocat unei operațiuni de preluare a documentelor pentru emiterea pașaportului de la 10 minute în prezent la 8 minute pe operațiune (sistemul clasic). Astfel numărul suplimentar de operațiuni va crește cu 116 pe săptămână, echivalentul unei zile de lucru.

Menționăm că activitatea serviciului pașapoarte presupune și alte activități conexe celei de preluare a documentelor: introducerea informațiilor în bazele de date, verificarea și introducerea interdicțiilor de liberă circulație, gestionarea informațiilor și documentelor furnizate de ambasade și alte instituții cu atribuții în domeniu. În perioada iulie – august 2017 s-a redus la minim efectuarea concediilor de odihnă pentru personalul din cadrul Serviciului Pașapoarte.

În paralel instituția noastră a făcut demersuri la Direcția Generală de Pașapoarte București pentru furnizarea echipamentelor necesare deschiderii a unui ghișeu suplimentar.

Pe această cale ne cerem scuze cetățenilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm de buna noastră intenție, îndrumându-i să utilizeze programarea on-line de pe site-ul www.prefecturabihor.ro.

loading...