Se inmultesc decesele, la persoane infectate cu noul Coronavirus, in judetul Bihor
Sanatate

Se inmultesc decesele, la persoane infectate cu noul Coronavirus, in judetul Bihor

Un nou deces la o persoana infectata cu noul coronavirus, a fost inregistrat in judetul Bihor, la o femeie de 69 ani, care a fost intubata si ventilata mecanic inca din 11 aprilie, asa cum anunta Grupul de Comunicare Strategica

Femeie, 69 ani, județ Bihor.

Internata în data de 09.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea – Boli Infecțioase, transferată în Spitalul Județean de Urgență Oradea – ATI în data de 11.04.2020 intubată și ventilată mecanic.
Recoltat pentru COVID-19 în data de 09.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 10.04.2020.
Decedată în data de 02.05.2020.
Comorbidități: Boală cardiovasculară, HTA

Astăzi, 02.05.2020, 460 de persoane au fost confirmate cu noul Coronavirus in judetul Bihor,  conform datelor centralizate la DSP Bihor există:

  • • 242 persoane aflate în carantină;
  • • 149 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea ;
  • • 420 persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea (Hotel Ceres – Băile 1 Mai);
  • • 81 persoane vindecate (din care 28 la Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Hotel Ceres, Băile 1 Mai).

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 1 mai, ora 08.00 – 2 mai, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au verificat 636 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 29 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 9 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 367 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică specifice pe timpul instituirii carantinei în colonia de rromi din Vadu Crișului, în care au fost implicate următoarele efective: 14 jandarmi, 4 autoturisme și 2 câini. De asemenea, echipajele de jandarmi au însoțit 6 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 110 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 41 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare. 

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 8 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU “Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU “Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 33 de cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale în valoare de 240.340 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.