Se inchid aleile de pe Dealul Ciuperca pentru reparatii. FOTO
Stiri Oradea

Se inchid aleile de pe Dealul Ciuperca pentru reparatii. FOTO

Dupa ce mai multi oradeni au semnalat autoritatilor locale, faptul ca aleile de pe dealul Ciuperca s-au degradat puternic, iar in unele locuri parea ca dealul o ia la vale, ieri autoritatile au fost prezente la fata locului, impreuna cu constructorul si au decis sa inceapa lucrari de remediere si consolidare a zonei.

Prin urmare, ieri a avut loc o intalnire la fata locului intre proiectant, executant, diriginte de santier, reprezentantii primariei si expertii care au fost cooptati in timpul lucrarilor si s-a hotarat ca incepand de astazi, 25.10.2016, se inchid aleile de pe Dealul Ciuperca avand in vedere necesitatea efectuarii lucrarilor de remediere provocate de tasari si alunecari de teren, lucrari ce vor fi finalizate in cel mai scurt timp, tinand cont de conditiile meteo.

Lucrările de amenajare a Dealului Ciuperca au fost finanțate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, valoarea totală a investiției fiind de 1.942.304 euro. Lucrările au fost efectuate pe o suprafaţă de 38.759 mp, fiind începute în decembrie 2014, termenul final al lucrărilor fiind 31.12.2015.

Lucrările au fost executate de către asocierea Abed Nego Com – Adenandra. Executantul lucrărilor de realizare a obiectivului “Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi floră spontană pe Dealul Ciuperca din Municipiul Oradea” , firma SC Abed Nego, va remedia pe cheltuiala proprie deficienţele constatate cu privire la aleile dalate, în conformitate cu garanţia de 5 ani de zile acordată lucrărilor.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News