Scoala parintilor Oradea, despre preventia gripei si a virozelor
Diverse

Scoala parintilor Oradea, despre preventia gripei si a virozelor

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului “Şcoala părinţilor”, program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în domeniul de interes al părinţilor. De această dată tema a fost „Prevenţia gripei şi a virozelor respiratorii”, temă abordată de către dna Luminiţa Rob, cadru medical şi coordonatorul Creşei nr.2, „Picioruşe vesele”.

 În deschidere, dna Arina Moş, directorul DAS Oradea a precizat:” Salutăm şi ne bucurăm de prezenţa dumneavoastră în număr aşa de mare, vă mulţumim pentru încrederea acordată, apelând la serviciile acordate în creşă şi consider că prin acest program, „Şcoala părinţilor” venim în sprijinul dumneavoastră cu sfaturi şi soluţii oferite de specialişti în domeniul creşterii, educaţiei copiilor şi nu în ultimul rând, a sănătăţii acestora.”

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

Copiii de vârstă antepreşcolară, a căror sistem imunitar nu este încă pregătit pentru a înfrunta diversele boli specifice sezonului rece, sunt cei mai expuşi la virusul gripal.

Cea mai frecventă întrebare a părinţilor în această perioadă, este: Când trebuie să se îngrijoreze pentru simptomele gripei şi să apeleze la serviciile medicilor specialişti?

În cadrul întâlnirii, părinţii au aflat despre importanţa cunoaşterii diferenţei dintre simptomele gripei şi a unei răceli specifice sezonului rece, precum şi manifestările simptomatice ale gripei şi modalităţile de abordare a acesteia.  

Un alt aspect discutat a fost prevenţia, importanţa igienii mâinilor – principala cale de transmitere a viruşilor/microbilor care duc la îmbolnăviri, evitarea contactului cu persoanele bolnave, cea mai bună profilaxie rămânând vaccinarea antigripală.

Chiar dacă beneficiarii serviciilor de creșă sunt copiii, în fiecare lună, DAS Oradea se îngrijește ca părinții acestora să înteleagă şi să gestioneze mai bine nevoile lor.

loading...