Scandal in ALDE! Conducerea partidului i-a retras sprjinul politic lui Daniel Constantin
Politica

Scandal in ALDE! Conducerea partidului i-a retras sprjinul politic lui Daniel Constantin

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului, susțin surse din partid.

Potrivit surselor menționate, decizia ar fi fost luată cu peste 80 de voturi pentru și 12 împotrivă.

De asemenea, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, ar urma să preia funcția de ministru al Mediului. În locul ei, liderul grupului senatorial ALDE, Viorel Ilie, urmează să devină ministru pentru Relația cu Parlamentul, au precizat aceleași surse.

Copreședintele Alianței Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după ce Biroului Politic Central al formațiunii a decis retragerea sprijinului politic pentru celălalt copreședinte al formațiunii, Daniel Constantin, că discursul și agenda politică ale acestuia sunt într-o “divergență totală” cu acțiunile și pozițiile politice ale ALDE.

“Avem astăzi imaginea unui stat deformat, în care deciziile importante, în loc să fie luate de reprezentanții cetățenilor, de instituțiile reprezentative—Parlament și Guvern — au fost luate în trecut în cercuri restrânse de putere, care erau dominate de ceea ce se numea — sau se numește în mod comun — binom sau trinom. Ei bine, am constatat că în timp ce împreună cu cea mai mare parte a colegilor mei am militat pentru revenirea la normele fundamentale ale unui stat de drept autentic, colegul nostru a devenit un susținător și un cântăreț pe față al sistemului și al binomului. Și aceasta este o contradicție majoră, aș spune, între principiile fundamentale ale liberalismului și un om care se pretinde a fi liberal. Practic, drumurile noastre s-au despărțit — dacă vreți — politic, în acest fel și colegii nu au acceptat ca partidul să fie reprezentat în Guvern de un ministru care are asemenea opțiuni și care parcă se prezintă ca un fel de tehnocrat, pentru că atunci cu toții ne punem întrebarea de ce am mai avut alegeri și de ce am renunțat la guvernul anterior, condus de tehnocrați și am ajuns într-un guvern politic”, a afirmat Tăriceanu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat duminică, la Parlament, că este ușor pentru celălalt copreședinte al formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, să pună etichete care nu au legătură cu realitatea, făcând referire la afirmațiile acestuia conform cărora Constantin ar fi “un susținător și un cântăreț pe față al sistemului și al binomului“.

“Chiar am râs de acest lucru pentru că în sală erau doi șefi ai SIE, domnul Harnagea și domnul Meleșcanu. Și l-am rugat pe domnul președinte Tăriceanu să se informeze pentru că are oameni apropiați cu care colaborează și să se informeze mai bine. Este foarte ușor ca din înălțimea domniei sale să pună etichete care nu au nicio legătură cu realitatea. (…) Am încercat în această perioadă să demonstrez sau să mă impun pe zona profesională, să încerc să spun că în economie fără cel de-al doilea motor care se numește investiții nu putem să mergem mai departe”, a spus Constantin, într-o conferință de presă la care au mai participat și alți parlamentari ALDE, proveniți din fostul Partid Conservator.

Sursa: Agerpres / Foto: RFI

 

loading...