Sase incendii in 2 zile, in Oradea si alte 3 localitati din judetul Bihor
Stiri Bihor

Sase incendii in 2 zile, in Oradea si alte 3 localitati din judetul Bihor

În perioada 13-14 februarie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a șase incendii produse în localitățile Săcădat, Oradea, Curtuișeni și Ciutelec, trei dintre acestea fiind provocate de sistemele de încălzire.

Sâmbătă, 13 februarie a.c., în jurul orei 00.30, pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit în localitatea Săcădat, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case, cel mai probabil din cauza coșului de fum necurățat de funingine.

 Echipajele au stins incendiul în aproximativ cinci minute, limitând pagubele la circa trei metri grindă de lemn din structura podului.

Tot sâmbătă, în jurul orei 12.30, pompierii aceleiași subunități au fost mobilizați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în dormitorul unei case situate pe strada Dragoș Vodă din municipiul Oradea. Echipajele de pompieri au stins focarele în mai puțin de 10 minute, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, s-a soldat cu arderea mobilierului din camera afectată de flăcări, a unui televizor și a două uși.

În seara aceleiași zile, între orele 22.15-22.40, echipajele de pompieri ale Stației Valea lui Mihai au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Curtuișeni.

Incendiul, generat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat, a afectat circa opt metri pătrați din tavanul unei camere.

Duminică, 14 februarie a.c., pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Liszt Ferencz din municipiu, unde, în câteva minute, au localizat și lichidat un incendiu izbucnit la o autoutilitară, împiedicând propagarea acestuia la întregul autovehicul și limitând pagubele la cabluri electrice și un acumulator.

Cauza probabilă a evenimentului a fost stabilită ca fiind un acumulator electric defect.

În aceeași zi, în jurul orei 15.05, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință situată pe Adevărului din Oradea.

La adresa indicată  au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime.

În urma executării recunoașterii, echipajele de pompieri au constatat că incendiul se manifesta la garajul situat la subsolul casei, existând riscul propagării acestuia la întreaga locuință.

Forțele de intervenție au acționat simultan pentru stingerea focarelor și pentru protecția casei, reușind să împiedice dezvoltarea arderii la încăperi.

 Ca urmare a producerii evenimentului, au ars un autoturism electric, bunuri depozitate în garaj, poarta garajului și ușa dintre garaj și casă.            

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauza probabilă a incendiului, un tablou electric de distribuție cu defecțiuni sau suprasolicitat.

          Septuagenar rănit în urma unui incendiu

În seara zilei de duminică, în jurul orei 23.25, pompierii militari din cadrul Detașamentului Marghita, în cooperare cu membrii Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tăuteu, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ciutelec, comuna Tăuteu.

Ajunși la locul producerii evenimentului, pompierii militari paramedici au acordat îngrijirile necesare proprietarului locuinței, în vârstă de 79 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la mâna dreaptă, predându-l ulterior unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Incendiul, care se manifesta generalizat la locuință în momentul sosirii echipajelor, a fost stins în aproximativ 15 minute, însă flăcările au afectat întreaga casă, construită pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați (acoperiș, două uși, două ferestre, o canapea).

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut dintr-o sobă lăsată în funcțiune nesupravegheată.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News