Sapte oferte pentru construirea Centurii Alesd
Stiri Bihor

Sapte oferte pentru construirea Centurii Alesd

Astăzi, 6 septembrie, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Aleșd.

În urma anunțului postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au depus oferte 7 firme și asocieri de firme: (1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, (2) PORR Construct, (3) Asociere: Dimex – 2000 Company, SC Explan SRL, Industrial Construct Ardeal, RPM Construcții Drumuri, (4) Asociere: Dumexim, East Water Drillings, Consorzio Stabile EBG Group, (5) Asociere: Construcții Erbașu, Vahostav – SK, Drumuri Orășenești, (6) Asociere: Drum Asfalt, Trameco și (7) Asociere: Frasinul, SC Global Industrial SRL, CML RO SRL, Antrepriza de Construcții Drumuri ș Autostrăzi.

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă, potrivit anunțului de licitație, între 108.088.961,86 și 116.628.550,99 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Vă reamintim că indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF) au fost aprobați în ședința extraordinară a Consiliului Județean Bihor din data de 12 mai. Tot atunci a fost votat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul centurii.

interlink.ro

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Vor fi, totodată, îmbunătățite condițiile de confort și siguranță, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) și DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat și disconfortul locuitorilor de pe traseu. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News