A fost semnat contractul de execuție pentru amenajarea zonei pietonale din cartierul Nufărul. Vezi cum va arata
Stiri Oradea

A fost semnat contractul de execuție pentru amenajarea zonei pietonale din cartierul Nufărul. Vezi cum va arata

Municipalitatea a semnat contractul de execuție pentru investiția „Amenajarea zonei pietonale din strada Nufărului, municipiul Oradea” cu SC Gavella Com SRL. Aceasta face parte din proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”. Valoarea totală estimată a contractului a fost de 6.938.651,56 lei fără TVA, iar valoarea câștigătoare a ofertantului este de 6.756.844,27  lei fără TVA lei, durata de execuție fiind de 12 luni.

Prin reamenajarea zonei situate în apropierea McDonald’s se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil, sigur și prietenos pentru locuitorii orașului. Intervenția propusă urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor și al bicicletelor, redarea trotuarelor circulației pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan, prin amenajarea spațiilor verzi.

Topografia generală a locului urmează a fi menținută, iar forma spațiilor verzi va fi modificată. Se propune de asemenea refacerea trotuarului asfaltat existent și înlocuirea lui cu dale de granit de trei dimensiuni, precum şi semănarea a 480 mp de gazon nou, din totalul de 2050 mp de spațiu plantat.

Proiectul propune și crearea a două spații de joacă, unul având ca strat superior covorul de cauciuc și altul de nisip. În incinta pieței se propun 8 platforme de lemn, cu rol de stat în suprafața cumulată de aprox. 231,4 mp.

Prin proiectul de față sunt prevăzute lucrări de curățare teren, desfaceri și decapări ale straturilor existente precum și desfacerea de fundații jardiniere existente, parapeți, trepte, borduri existente cât și asfalt existent și suprafețe betonate.

Proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4.1., are în vedere amenajarea unor piațete de cartier, după cum urmează:  pe suprafața Pieței Magnoliei din Cartierul Rogerius, apoi în zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul” – Sala Sporturilor „Antonio Alexe”  – Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban – cartierul Ioșia, precum și în cartierul Nufărul, în zona McDonald’s.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon generate de transportul rutier motorizat în municipiul Oradea prin construirea/modernizarea/extinderea zonelor și traseelor pietonale și a unor trasee pentru biciclişti în zonele centrale ale principalelor cartiere din municipiul Oradea (Nufărul, Ioșia și Rogerius).

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News