Săptămânii Europene a Mobilităţii, o campanie ce încurajează oamenii să practice mișcarea
Sanatate

Săptămânii Europene a Mobilităţii, o campanie ce încurajează oamenii să practice mișcarea

Direcția de Sănătate Publică Bihor desfășoară în perioada 16- 22 septembrie 2019 campania de informare – educare – comunicare pentru marcarea  Săptămânii Europene a Mobilităţii.  Campania încurajează oamenii să practice mișcarea și să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public.

Ediția din acest an a campaniei este totodată o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban, pentru a acționa în vederea reducerii gradului de poluare urbană, și a contribui asfel la consolidarea eforturilor de combatere a schimbărilor climatice și de inversare a tendinței de degradare a mediului.

Potrivit OMS, activitatea fizică este orice mişcare a corpului produsă de musculatura scheletică și realizată cu consum de energie. Termenul de activitate fizică nu trebuie confundat cu sportul sau exerciţiile fizice. Orice formă de mișcare este benefică: plimbarea, mersul pe jos, urcatul scărilor, mersul pe bicicletă sau role, sporturi de echipă, drumeții etc.

La nivel global, s-a constatat că între 23 și 81% dintre adulți nu desfășoară suficientă activitate fizică. Lipsa activității fizice este responsabilă pentru mai mult de 3 milioane de decese anual.

Activitatea fizică este un factor important în prevenirea unor afecțiuni cu o prevalență ridicată, precum: acidentul vascular cerebral, obezitatea, diabetul zaharat tip II, cancerul (sân, colon), depresia etc. Alte beneficii ale activității fizice șunt: stimularea rezistenței fizice și a protecției împotriva a diferite afecțiuni, formarea unei imagini de sine pozitive și îmbunătățirea relațiilor sociale, îmbunătățirea tonusului și a capacității de învățare și / sau muncă, îmbunătățirea atenției și a concentrării, promovarea unor obiceiuri sănătoase, prevenirea apariției diferitelor adicții, favorizarea obținerii unui somn odihnitor, stimularea stării de bine.

Organismul are nevoie de mișcare la fel de mult ca și de hrană!

Practicarea cu regularitate a mișcării, menține organismul în formă și contribuie la o stare de sănătate optimă!

În vederea transmiterii către populație a mesajelor specifice campaniei vă adresăm rugămintea de a mediatiza informațiile incuse și anexate prezentului comunicat.

loading...