„Săptămâna fructelor și legumelor donate” la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu
Evenimente

„Săptămâna fructelor și legumelor donate” la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu

În cadrul strategiei SNAC s-a desfășurat „Săptămâna fructelor și legumelor donate”. Campania s-a desfășurat și la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, sub îndrumarea membrilor SNAC conduși de profesoara Carmen Chiș, coordonator. În campanie s-au implicat atât elevii din învățământul primar cât și din cel gimnazial și liceal.

În urma mobilizării exemplare a elevilor s-au colectat circa 320 kg de mere, 220 kg de clementine, 80 kg de banane, 5 kg de kiwi, 1 ananas, 80 kg de varză, 40 kg de conopidă, 160 kg de cartofi, 60 kg de ceapă, 140 kg de morcovi, 40 kg ardei, 5 kg țelină, 5 kg roșii, usturoi și alte legume rădăcinoase.

Fructele și legumele colectate au fost dăruite Asociației Caritas Eparhial Oradea pentru Cantina Socială, Centru de zi pentru copii Gabrielle și Centrul de zi pentru copii din Ioaniş.

Mai mult, sacul cu daruri de Moș Nicolae, va fi mai bogat anul acesta datorită colectei de fructe regăsindu-se în el multe mere și multe clementine, colectate de elevi alături de alte dulciuri oferite de asociație.

interlink.ro

În același context și elevii Liceului Teologic Greco Catolic din Oradea au colectat și dăruit asociație, în principal, alimente de bază neperisabile: 106 kg de zahăr, 78 litri de ulei, 98,5 kg de paste făinoase, 129 kg de făină albă, 9 kg făină de mălai, 2 kg de arpacaș, 69 kg de orez, 6,5 kg de fasole boabe, 1,5 kg linte uscată, 8 kg de griș, 73 cutii de conserve diferite, 67 cutii de pateu, 13 borcane de compot, 10 kg de fructe și 5 kg de legume diferite.

Legumele și alimentele de bază vor fi folosite pentru cantina socială unde mănâncă, zilnic, 56 de copii și 70 de adulți iar fructele vor fi întregi masa zilnică servită acestora.

În numele beneficiarilor noștri mulțumim tuturor celor s-au implicat în realizarea acestor colecte.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News