Saptamana Europeana Verde Oradea,  eveniment partener EU Green Week
Diverse

Saptamana Europeana Verde Oradea, eveniment partener EU Green Week

La nivel european se desfasoara in aceasta perioda (21-26 mai) Saptamana Europeana Verde, miscare si initiativa la care ne-am alaturat si noi. Tema este Green Cities for a Greener Future”, iar domeniile abordate privesc calitatea aerului si a apei, arhitectura urbana sustenabila, transformarea spatiilor urbane, reciclare, economia circulara, zero waste etc.

Astfel, cu acest prilej, noi vom organiza o serie de activitati menite sa atraga atentia comunitatii oradeane asupra unor probleme de mediu si sa ofere solutii si raspunsuri . Printre activitatile desfasurate in cele 2 zile de evenimente se numara urmatoarele :

  • Transformarea unui spatiu central intr-o gradina urbana, creata sustenabil, fara a produce deseuri. Lemnul necesar provine din surse sutenabile, pamantul este livrat vrac de partenerii nostri de la EcoBihor, iar plantele vor proveni de la producatori locali, la care li se vor returna recipientele in care au fost crescute dupa evenimet.
  • Prezentari si workshop-uri despre reciclare si compost (sustinut de un reprezentant EcoBihor), importanta protejarii surselor de apa (sustinut de un reprezentant al Companiei de Apa Oradea), turism sustenabil (sustinut de un reprezentant al Asociatie Cassio Montana), zero waste si avantajele sale (sustinut de un reprezentant al Asociatiei Natura Fara Plastic, ALTERNATIVE), responsabilitatea ecologica in constructii (sustinut de reprezentantii Laborator zero Pozitiv).
  • Expozitie ilustratii cu practici sutenabile pe care orice cetatean le poate imbratisa pentru a determina schimbarea pozitiva in orasul sau.
  • Jocuri pentru copii cu tematica ecologica.
  • Cateva standuri cu produse locale, ecologice, care ii ajuta pe doritori sa traiasca mai verde si mai sanatos
  • Adresarea problemei risipei alimentare prin pregatirea unui bograci din legume urate, cumparate fara ambalaje si deci fara producerea de desuri.
  • Premii oferite de EU Green Week

Evenimentul #EUGreenWeekOradea face parte din proiectul Simple Living, o serie de evenimente despre un trai sustenabil la care cei interesati au putut participa din 2 in 2 saptamani la Lokal, pe strada Aurel Lazar nr. 1. Prezentul eveniment este al treilea si ultimul dintre evenimentele partenere EU Green Week de anul acesta, primul fiind o vizita la Ecobihor, cu scopul de vedea si intelege ce se intampla cu deseurile nostre, iar cel de-al doilea a fost o actiune de ecologizare desfasurata in Parcul Santul Cetatii, cu scopul de a atrage atentia asupra principalelor ambalaje // obiecte care ajung deseuri si poluarea cu plastic.

In Romania au fost organizate anul acesta 12 evenimente in parteneriat cu EU Green Week, dintre care 3 in Oradea.

Evenimentul se adreseaza oradeanilor de toate varstele, pe care ii invitam sa ni se alature vineri, 25 mai, incepand cu ora 17:30 si sambata, 26 mai, de la 13.00, pe strada Aurel Lazar nr.1, la Lokal.

Participarea la eveniment si activitatile prezentate sunt gratuita.

Saptamna Europeana Verde Oradea (25-26 mai) incepe vineri, la ora 17:00 si se continua sambata la ora 13:00.

Locatia: Lokal, strada Aurel Lazar nr. 1