O salata uriasa de 1 tona, pregatita in mii de portii, a fost oferita oradenilor, sambata, la evenimentul “Primavara din gradina” din Cetatea Oradea
Cultura

O salata uriasa de 1 tona, pregatita in mii de portii, a fost oferita oradenilor, sambata, la evenimentul “Primavara din gradina” din Cetatea Oradea

noriel.ro
O salată uriașă de o mie de kilograme a fost preparată sâmbătă, în cetatea orădeană și oferită gratuit, în mii de porții, cu ocazia evenimentului “Primăvara din grădină”, târg de promovare a produselor autohtone și a unui stil de viață sănătos.

Pregătirea salatei a fost supervizată de președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT) România, Ștefan Bercea, împreună cu chef Samuel Rus, președintele filialei județene a asociației.

“La salata de primăvară, așa am numit-o noi, am folosit 300 de kg de salată bio și zeci de kg de castraveți, morcovi, țelină, roșii, ardei gras, ridichi, ceapă verde, brânză telemea de oaie, crutoane cu ulei de măsline și usturoi și 24 de kg de piept de pui făcut la cuptor cu ierburi aromate. În total, cu dressing, cu brânză și carnea de pui, a ajuns la o tonă. M-am bucurat să fiu invitat la acest mare eveniment, prima ediție a târgului Primăvara din grădină”, a declarat, pentru AGERPRES, Ștefan Bercea.

La pregătitul salatei, mai exact la mărunțirea ingredientelor, au lucrat timp de aproape trei ore membrii Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare “Crișana”, organizatorii evenimentului. Prezentatorul tuturor evenimentelor a fost președintele asociației, conferențiarul Dorin Popa, reputat oenolog.

decathlon.ro

Prima ediție a festivalului “Primăvara din grădină”, menit să promoveze produsele locale și un regim de viață sănătos, a adus, în perioada 26-28 mai, în Cetatea Oradea, în jur de 30 de producători autohtoni de legume, fructe, vinuri, pălinci, brânzeturi, miere, uleiuri din tot felul de semințe, sucuri de cătină și alte fructe presate la rece, produse de panificație sau apicole.

Sursa: Agerpres / Foto: Facebook