Salariile profesorilor nu vor fi platite inainte de Pasti. Angajatii din invatamant vor primi banii pe 13 aprilie
Educatie

Salariile profesorilor nu vor fi platite inainte de Pasti. Angajatii din invatamant vor primi banii pe 13 aprilie

Ministerul Educaţiei Naţionale a facut precizari privind plata salariilor catre angajatii din invatamant, explicand ca salariile vor fi plătite pe data de 13 aprilie.

Pentru Ministerul Educației Naționale, la fel ca pentru toate unitățile aflate în subordine/coordonare, finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară.

Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între zilele de 1 – 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare și cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unități de învățământ și de salariați„, se arata in comunicatul MEN

Luna aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariații din învățământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018. Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News