S-au finalizat lucrarile la DJ 972A si se reia circulatia pe podurile de la Belfir si Husasau de Tinca
Stiri Bihor

S-au finalizat lucrarile la DJ 972A si se reia circulatia pe podurile de la Belfir si Husasau de Tinca

Începând de astăzi, 25 noiembrie, se reia circulația pe cele două poduri care s-au aflat în reabilitare în localitățile Husasău de Tinca și Belfir, pe Drumul Județean 972A.

În Husasău de Tinca, la podul din apropierea sediului Primăriei, de la km  48+839 al DJ 792 A, care trece peste Valea Nouă, au fost făcute reparații capitale. Lungimea podului este de 30,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri (partea carosabilă: 7,8 m, trotuar 4 m).

Cel de-al doilea pod, înainte de intrarea în localitatea Belfir, venind dinspre Leș, de la km 39+147, a fost demolat și reconstruit. Lungimea acestuia este de 17,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri.

Valoarea totală a reabilitării celor două poduri este de 6,53 milioane lei, cu TVA. Lucrările au fost efectuate de asocierea de firme: SC Dumexim SRL, SC Tisoti Exim SRL, SC Industrial Construct Ardeal SRL.

Pe durata șantierului, traficul din Husasău de Tinca și Belfir a fost deviat pe o rute alternative unde au fost amenajate trei poduri provizorii, circulația desfășurându-se cu restricții din cauza îngustării carosabilului la o singură bandă pe sens.

Lucrările au făcut parte din proiectul „Reparații capitale și refaceri poduri pe DJ 792A – Leș – limită județ Arad” care prevede lucrări capitale/refaceri la 6 poduri.

Ne găsiți și pe Google News