S-a semnat contractul pentru amenajarea promenadei dintre Podul Ladislau si Sinagoga Zion
Stiri Oradea

S-a semnat contractul pentru amenajarea promenadei dintre Podul Ladislau si Sinagoga Zion

Malul stâng al Crișului Repede, între Podul Sfântul Ladislau și Sinagoga Sion, urmează să fie amenajat în cadrul unei investiții implementate de către Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

În acest sens, în data de 07.06.2023, s-a semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiții: „Creșterea mobilității pietonale prin amenajarea malului stâng al Crișului Repede: Podul Sfântul Ladislau – Sinagoga Sion”, încheiat intre municipiul Oradea și asocierea formată din GAVELLA COM S.R.L – lider de proiect, în asociere cu DRUMING STUDIO SRL.

Valoarea contractului de lucrări este de 8.105.413,62 lei fără TVA.

Amenajarea care se va face între Podul Sf. Ladislau și Sinagoga Sion va crea o promenadă frumoasă în zona centrală. Coborârea spre malul Crișului se va face de la baza podului Sf. Ladislau.

Proiectul are în vedere amenajarea arhitecturală cu finisaje și mobilier urban a platformei din beton armat, a treptelor, a rampei pietonale și a zidului de sprijin al malului. Lucrările vor consta în placarea zidului de sprijin al malului şi a pereților parcării subterane, pavarea rampei, a treptelor şi a platformei pietonale, montarea balustradelor şi realizarea mobilierului urban.

După semnarea contractului, constructorul are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuția lucrării. În perioada imediat următoare se va da ordinul de începere pentru proiectare.

Ne găsiți și pe Google News