RyanAir anunta zboruri de la Cluj-Napoca, Eurowings de la Timisoara, de la Oradea doar degetul mijlociu
Stiri Oradea

RyanAir anunta zboruri de la Cluj-Napoca, Eurowings de la Timisoara, de la Oradea doar degetul mijlociu

In timp ce timisorenii anunta zboruri low-cost cu Eurowings in Germania, din aceasta vara, iar cursele RyanAir vor debuta in aprilie de pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca spre Londra, Oradea continua sa fie falimentara la capitolul zboruri internationale.

Singurele zboruri de pe Aeroportul „International” (doar cu numele) Oradea sunt cele efectuate  de TAROM si BlueAir si fiecare dintre acestea zboara la Bucuresti.

Ai nostri cu lamentatul…

La sfarsitul lunii octombrie 2018, TAROM anunta intr-o conferinta de presa ca va initia zboruri externe din Oradea, incepand cu 1 decembrie 2018, spre Spania si Italia. Ulterior acestia au decalat zborurile spre o data  necunoscuta, motivand lipsa sloturilor  libere pe cele doua aeroporturi, El Prat – Barcelona si Bergamo – Milano.

CJ Bihor, trezindu-se la realitate, dupa ce cu mare fast anuntau zborurile externe inca din decembrie, au acuzat presa si opinia publica, ca ar fi fost vinovati pentru amanarea facuta de TAROM, in privinta zborurilor: În momentul de față nu se poate estima cu exactitate impactul avut asupra acestei decizii de amânare a declarațiilor politicianiste și articolele cu iz negativdar cert este că, în urma acestora, în timpul negocierilor s-a simțit o oarecare ezitare din partea reprezentanților TAROM”, scria intr-un comunicat al  CJ Bihor.

Evident, minciuna a avut picioare scurte, pentru ca  InfoOradea a solicitat un punct de vedere TAROM, iar acestia ne-au transmis ca: „Principalul motiv pentru care operarea efectivă a curselor începe din martie anul viitor este procedura de obținere a sloturilor de zbor pe cele două noi rute”, deci nici vorba  sa fi fost vina presei sau a opiniei publice.

Incomptenta CJ Bihor (speram  doar atat) si a administratiei Aeroportului Oradea, au transformat Aeroportul Internatinal Oradea intr-o piatra de moara agatata la gatul oradenilor, devenind o frana in dezvoltarea orasului.

Va reamintim ca retragerea RyanAir de pe Aeroportul Oradea a fost cel putin ciudata, ei anuntand ca motivele ar fi unele comerciale, dupa cum aratu in comunicatul de atunci: „Din motive comerciale RyanAir va suspenda din toamna toate cursele, de pe Aeroportul Oradea”

Nu se justifica aceste “motive comerciale”, spunem noi, avand in vedere ca rata de ocupare a zborurilor de pe Aeroportul Oradea era de peste 80%, un motiv suficient pentru orice companie aeriana de a deschide noi zboruri si nu de a le anula.

Altii cu zborurile…

Intrarea RyanAir pe Aeroportul din Cluj-Napoca va debuta cu un prim zbor din Cluj-Napoca catre Londra Southend, in luna aprilie 2019, iar ruta va fi operata cu o frecventa de trei zboruri pe saptamana.

Eurowings, subsidiara low-cost a companiei Lufthansa, va opera din aceasta vara noi zboruri de pe aeroportul din Timisoara. Compania ofera in prezent zbouri directe de la Dusseldorf spre Bucuresti. Operatorul aerian Eurowings va opera din 3 iunie zboruri pe ruta Timisoara-Stuttgart, a anuntat aeroportul din Timisoara.

Tacerea mormantala a responsabililor de la CJ Bihor, legata de zborurile externe, ne face sa credem, ca nici in 2019 nu vor avea capacitatea sa atraga companii low-cost care sa zboare spre destinatii externe.

Si atunci ne punem foarte serios intrebarea: Este CJ Bihor capabila sa gestioneze Aeroportul Oradea?

 

 

Ne găsiți și pe Google News