InfoOradea demonteaza acuzatiile CJ Bihor! TAROM: Motivul pentru care operarea curselor incepe anul viitor este procedura de obtinere a sloturilor de zbor
Stiri Oradea

InfoOradea demonteaza acuzatiile CJ Bihor! TAROM: Motivul pentru care operarea curselor incepe anul viitor este procedura de obtinere a sloturilor de zbor

In urma comunicatului trimis ieri seara, de catre Consiliul Judetean Bihor, in care acestia acuza presa si opinia publica de decizia TAROM de a decala cursele externe dinspre si inspre Oradea, abia de anul viitor, InfoOradea a solicitat o pozitie oficiala reprezentantilor TAROM.

Desi acestia ne-au transmis ca “Nu comentăm sub nici o formă declarațiile la care faceți referire. Ceea ce vrem să vă transmitem însă, puteți regăsi în comunicatul de presă atașat“, TAROM explica motivul amanarii curselor de Barcelona si Milano, acesta fiind unul ce tine de conditiile tehnice de zbor, absolut normale atunci cand e vorba de rute noi.

Principalul motiv pentru care operarea efectivă a curselor începe din martie anul viitor este procedura de obținere a sloturilor de zbor pe cele două noi rute“, se precizeaza in comunicat. Acest lucru inseamna ca  au nevoie de aprobare de zbor si de aterizare pe cele doua aeroporturi, El Prat (Barcelona) si Bergamo (Milano).

Va reamintim ca, in comunicatul de ieri seara CJ Bihor acuza presa si opinia publica oradeana ca, criticile si suspiciunile legate de aceste zboruri ar fi facut compania TAROM sa se razgandeasca in privinta zborurilor internationale: “În momentul de față nu se poate estima cu exactitate impactul avut asupra acestei decizii de amânare a declarațiilor politicianiste și articolele cu iz negativ, dar cert este că, în urma acestora, în timpul negocierilor s-a simțit o oarecare ezitare din partea reprezentanților TAROM”, scria in comunicatul CJ Bihor.

Astfel, Redactia InfoOradea, isi exprima ingrijorarea pentru atitudinea defaimatoare la adresa institutiilor de presa din Oradea si solicita scuze publice reprezentantilor CJ Bihor, avand in vedere ca acuzatiile privind “articolele cu iz negativ“, au fost demomtate de insasi compania TAROM, care a dat dovada de profesionalism in acest caz.

Intelegem ca frustrarile angajatilor Consiliului Judetean Bihor preced intereselor institutiei si a bihorenilor si observam o lipsa crasa de profesionalism.

Lipsa realizarilor acestei institutii este evidenta, iar intr-o societate normala si democratica rolul presei este de a critica sau promova nerealizarile sau realizarile oricaror institutii publice, de a informa, in mod corect si obiectiv, societatea si de a supune opiniei publice orice derapaj institutional.

Multumim companiei TAROM pentru profesionalism, pentru raspunsul prompt si lamuririle legate de amanarea curselor externe

Citeste si: Adio curse externe! CJ Bihor acuza presa si politicienii ca TAROM a amanat lansarea unor zboruri externe din Oradea

In continuare va redam comunicatul TAROM asa cum ne-a parvenit el la redactie:

Si totusi zburam la Barcelona si Milano din Oradea

Compania Națională TAROM deschide vânzarea biletelor de avion din Oradea către Milano(Bergamo) și Barcelona (El Prat) și retur, începând cu data de 15 decembrie. Operarea curselor va începe din 25 martie 2019.

TAROM își continuă misiunea de a conecta comunitățile de români de pretutindeni. Portofoliul de ruteal operatorului aerian national se îmbogățește cu Oradea-Milano și Oradea – Barcelona.

Principalul motiv pentru care operarea efectivă a curselor începe din martie anul viitor este procedura de obținere a sloturilor de zbor pe cele două noi rute.

Marcăm deschiderea a nu mai puțin de 16 noi rute în ultima perioadă. Continuăm să dezvoltăm prezența companiei pe piață, mizând în permanență pe nevoia de conectare a polurilor de creștere economică din România cu cât mai multe destinații.

Contăm pe un factor de încărcare pozitiv pe aceste două noi rute, bazat pe valorificarea traficului intern cât și extern, turistic, dar nu numai. Suntem conștienți de nevoia constantă de a călători rapid și în siguranță, exprimată de bihorenii care au creat veritabile comunități locale în Milano și Barcelona. Deschiderea celor două curse regulate TAROM este un răspuns onest la această nevoie.

Transmitem pe această cale mulțumiri Consiliului Județean Bihor pentru sprijin. Apreciem eforturile constante și profesioniste de promovare a Regiunii Bihor și totodată ne exprimăm încrederea într-un proiect de colaborare solid, pe termen lung.

Compania națională va pune la dispoziție două frecvențe săptămânale pe Milano și Barcelona cu plecare din Oradea. Numărul minim de locuri disponibile/cursă este de 120.

În prețul biletelor TAROM sunt incluse:

  • Transportarea bagajelor de cală (23 de kg) și a bagajelor de mână (10 kg).
  • Servicii la bord;
  • Operațiuni de check-in în aeroport.
loading...