Rujeola revina in forta in judetul Bihor. Trei cazuri noi confirmate in doar o saptamana
Sanatate

Rujeola revina in forta in judetul Bihor. Trei cazuri noi confirmate in doar o saptamana

Trei cazuri noi de rujeola afost raporatate in judetul Bihor, in saptamana 4-11 ianuarie 2019, dupa ce o buna perioada de timp, in judet nu au mai fost raportate cazuri noi.

Un număr de 36 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în opt judeţe, în perioada 4 – 11 ianuarie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la data de 11 ianuarie, este 15.636, dintre care 59 de decese.

În ultima săptămână, cele 36 de cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Teleorman – 12, Sălaj – 7, Maramureş – 6, Neamţ şi Prahova – câte trei cazuri, Bihor şi Iaşi – câte două, Bacău – un caz.

interlink.ro

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.  Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Ne găsești și pe Google News