Oradea, capitala Art Nouveau a Romaniei, nu a fost inclusa in clipul pentru promovarea turismului cultural din Romania (Vezi VIDEO)
Stiri Oradea

Oradea, capitala Art Nouveau a Romaniei, nu a fost inclusa in clipul pentru promovarea turismului cultural din Romania (Vezi VIDEO)

Ministerul Turismului nu a inclus Oradea in clipul pentru promovarea turismului cultural si de city break, din Romania, lansat recent de Ministrul Trif. Oradea alaturi de alte importante orase din tara este complet ignorata.

Clipul va contribui la creșterea notorietății României ca destinație turistică competitivă în privința turismului cultural. Acesta va fi prezentat în cadrul evenimentelor internaționale, precum și prin intermediul unor campanii publicitare și de marketing care vor duce la conturarea României ca destinație pentru pasionații de turism cultural și pentru turiștii care preferă experiențele de tip city-break”, Bogdan Trif, Ministrul Turismului.

In clipul video sunt prezentate orașele Alba Iulia, Sibiu, Târgu Jiu, Constanța, Iași, Timișoara și București, dar nu apare Oradea, Sighisoara, Cluj, sau Brasov, de exemplu, dar si alte orase cu un puternic impact cultural.

interlink.ro

Ce poate sa ofere Constanta, din punct de vedere cultural, iar Oradea nu, ca si Capitala Art Nouveau, practic o rezervatie arhitecturala, cu un puternic impact  in istoria Romaniei, inclusa in reteaua oraselor Art Nouveau din Europa.

Oradea si-a reabilitat cca 60% din cladirile istorice cu valoare culturala mare, in ultimii 5 ani, iar acest lucru va continua pana la reabilitarea tuturor cladirilor cu valoare de patrimoniu.

Probabil cei de la minister au facut clipul din birou, ei nu au auzit nici de Oradea, nici de Sighisoara. Pentru asta le recomandam sa urmareasca clipul video de la Romania Te Iubesc, in care Oradea este prezentata la adevarata ei valoare

Oradea este un oraș care s-a transformat în ultimii ani și a fost desemnat cel mai eficient și sigur oraș din România, cu cea mai eficientă administrație, cei mai veseli oameni de la noi și singura localitate din țara noastră care face parte din rețeaua orașelor Art Nouveau si a 5-a cea mai vizitata destinatie din Romania, in 2018.

Până acum aici s-au investit 240 de milioane de euro. Asta înseamnă 1225 de euro pe cap de locuitor, mare parte din fonduri europene, un record pentru România, iar in urmatorii ani edilii au anuntat peste 150 mil de euro investitii, in mari proiecte de infrastructura.

Ne găsești și pe Google News